ETERIČNA OLJA

Kaj so eterična olja?

Eterična olja so naravne aromatične sestavine, ki se nahajajo v vseh delih rastilne: semenu, skorji, steblu, koreninah, cvetovih in drugih delih. Njihova vloga je, da rastlino ščitijo pred zunanjimi vplivi, pred virusi in bakterijami, pred škodljivci. Eterična olja so IMUNSKI SISTEM RASTLIN.

Če ste se kdaj sprehajali ob poljih sivke ali občudovali vonj sveže vrtnice, ste pri tem izkusili aromatične lastnosti eteričnih olj.

Veliko eteričnih olj ima čistilne lastnosti in so naravno antimikrobijske. Njihova edinstvena kemična struktura jim omogoča, da lahko direktno vstopajo skozi kožo, takoj po topičnem nanosu. Določena olja se lahko uporabljajo kot prehranska dopolnila, ki spodbujajo vitalnost in dobro počutje.Eterično olje bazilike

Z uporabo eteričnih olj izboljšamo kvaliteto življenja

Eterična olja lahko učinkovito uporabljamo na številne preproste načine, ki bodo izboljšali naša življenja. Z njihovo pomočjo lahko pretežno sami poskrbimo za zdravje in odpornost, dobro kondicijo telesa, čist dom, dvig razpoloženja, pomiritev ter na ta način zmanjšamo in prekinemo vnos vse številčnejših škodljivih kemikalij v telo in dom.

Eterična olja niso zdravila, lahko pa si z njimi pomagamo ob določenih bolezenskih stanjih. Eterična olja so nadgradnja našega načina življenja. Na prvem mestu moramo sami poskrbeti za zdrav način življenja, kar pomeni jesti polnovredno hrano, veliko svežega sadja in zelenjave, se gibati na svežem zraku, poskrbeti za kvaliteten počitek in se izogibati toksinom iz okolice.
Koncept zdravja

Eterična olja so uporabljali že Stari Egipčani

Eterična olja in njihove zdravstvene ter terapevtske lastnosti so poznale številne kulture daleč nazaj v zgodovini. Začetke njihove uporabe pripisujejo Starim Egipčanom, pa tudi indijskim kulturam in Mezopotamiji.

Uporabljajte le eterična olja TERAPEVTSKE KVALITETE

Ko kupujete eterična olja bodite pozorni na njihovo kvaliteto. Eden od faktorjev, ki določajo čistost in terapevtsko vrednost eteričnega olja je njegova kemijska struktura.
Odvisna je od več pogojev: dela rastline iz katerega je olje pridobljeno, geografske lege, podnebja, vzgoje rastline, letni čas in mesec ali celo teden nabiranja, procesa destiliranja, testiranj. Pomembno je, da so eterična olja povsem organska, čista in ne vsebujejo sintetičnih dodatkov, polnil in dodanih baznih olj, saj nam drugače lahko naredijo več škode kot koristi.

Priporočamo eterična olja doTERRA. Več o oljih TERAPEVTSKE KVALITETE lahko preberete TUKAJ

VIDEO: Kaj so eterična olja?